L’historiador Josep Catà presentà el seu primer llibre de memòries

Josep Catà va presentar aquest divendres passat la primera part dels seus records, exposats al llibre “De la llarga nit a l’albada (1948-1971). Records d’un noi del Raval de Barcelona”.

A més de l’autor, Josep Catà i Tur, historiador i membre de la junta del PEHOC, varen participar a la presentació, l’editor, Rafael Català Dalmau, i el filòleg i membre del PEHOC, Pere Gómez.

Es tracta d’un treball confegit a la manera d’uns records historiats, en què l’autor explica, amb naturalitat, la trajectòria vital dels seus primers anys, emmarcant-la en el context històric de les penúries de tot tipus del franquisme autàrquic, que controlava, de forma obsessiva, la vida de les persones.  És un text de lectura amena on podem seguir el creixement personal de l’autor i la lluita dels seus coetanis contra les restriccions que imposaven la dictadura i la situació econòmica.

Tot i que hi ha previstes altres presentacions a Barcelona, Josep Catà, que viu entre la capital i Olot, ha escollit la nostra ciutat per fer-hi la primera, com a prova del seu interès en reforçar les relacions entre un indret i l’altre.

El llibre ha estat publicat per “Rafael Dalmau Editor”, que anteriorment ja havia publicat diversos llibres de Josep Catà de tema històric, escrits en col·laboració amb Toni Muñoz, entre els quals podem destacar “Abolutisme contra Pactisme”, “Ambaixadors catalans a Madrid. Els inicis de la guerra de separació” i “25 presos polítics del 1714”.