Crònica del Lliurament dels XIX Premis Salvador Reixach

El passat dissabte 26 d’octubre, a l’església de Santa Maria dels Arcs de Santa Pau, es va celebrar l’entrega dels XIX Premis Salvador Reixach, per a treballs de recerca de batxillerat i cicles formatius, en l’àmbit humanístic.

Els premis estan organitzats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), l’Ajuntament de Santa Pau i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot (IME).

L’acte va comptar amb la participació d’un trio de jazz format d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot, i l’agrupació Santa Pau Activa s’encarregà del piscolabis. L’acte fou molt concorregut, i guanyà presentació i agilitat respecte les edicions anteriors. Enguany participaven els treballs de 37 alumnes d’instituts de la Garrotxa i arreu de les comarques de Girona, i aquest any, també, d’Osona.

Els guanyadors van ser:
Laia Palomeras de l’Institut la Garrotxa amb el treball He matat Donald Trump (modalitat Arts, Comunicació i Disseny)
Adrià Casas de l’Institut Montsacopa d’Olot per Bitllet d’anada. Seguint les petjades de Feliciano Tona Bassas (modalitat II República i Guerra Civil)
Ona Jou de l’Escola d’Art i Superior d’Olot per Com si fos aquí. Vida de Bartomeu Jou, un home de pau i muntanya (modalitat Estudis Comarcals)
Del mateix centre, Janina Bach per El bosc no pot dormir (modalitat Arts i Comunicació per cicles)
Carla Alcayde de l’Institut la Garrotxa per Orion’s Stardust (modalitat Emprenedoria i Empresa per cicles);
Jaskaran Kaur i Sukhvir Kaur de l’Institut Bosc de la Coma per Exportació de bombons ecològics al Canadà (modalitat d’Anàlisi i Gestió de cicles)
Mercè Vila de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, pel treball Americae uniti status: la influència de la cultura clàssica en la toponímia dels Estats Units (modalitat Humanitats i Socials); i l’accèssit Building Storms and poetry in social media, de Júlia Freitas, de l’Institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell. 

Els premiats