Crònica de l’acte de lliurament dels Premis Jordi Pujiula

El dissabte passat, dia 19 de maig, es va celebrar al Saló de plens de l’Ajuntament d’Olot l’acte de lliurament dels Primers Premis Jordi Pujiula per a treballs de recerca de Batxillerat en els àmbits científic i tecnològic. Aquests premis són convocats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) amb el suport de l’Ajuntament d’Olot, l’Ajuntament de Santa Pau i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Hi col•laboren la Fundació Privada Hospital Sant Jaume, l’empresa Bellapart Freeminds i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Durant l’acte, també es va fer un senzill però sentit homenatge al desaparegut Dr. Jordi Pujiula, que dóna nom als premis, i que va ser president del PEHOC fins a la seva mort. L’homenatge, pensat i coordinat pel director de teatre Pere Planella, va comptar amb la lectura de poemes del mateix Jordi Pujiula, recitats per Margarida Arau, Carme Andrés i Jordi Toronell, a més d’un audiovisual que va mostrar cinc aspectes de la seva vida de Jordi Pujiula: el metge, l’historiador, el col•leccionista, l’escriptor i el ciutadà implicat en tot el que es feia a Olot.

Jesús Gutiérrez, president del PEHOC, va presentar els premis, explicant que es convoquen en les tres modalitats següents:

CIÈNCIES DE LA SALUT, CIÈNCIES NATURALS i ÀREA TECNOLÒGICA

S’atorga un premi per a cada modalitat consistent en 500€ i un diploma honorífic. Els treballs finalistes també reben un diploma.

Jordi Espadalé, secretari del PEHOC, va llegir l’acta redactada pel jurat dels premis, format per Antoni Agustí, Esther Badosa, Emili Bassols, Esteve Coromines, Francesc Llop i Lídia Soler.

Van ser premiats els següents treballs: “Es quan dormo que hi veig clar” d’Alba Bassets I Bosch en la modalitat de Ciències de la Salut; “Mongetes estressades” de Sílvia Prat i Llongarriu, en la modalitat de Ciències, i “Matemàtiques de colors” d’Ariadna Matabosch i Reixach, en la modalitat tecnològica.

Seguidament, Assumpció Illas, vídua del Dr. Pujiula, va agrair al PEHOC i a totes les administracions, entitats i empreses que ho han fet possible, la creació dels premis. Va cloure l’acte l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que va recordar la seva amistat personal amb Jordi Pujiula i va engrescar els premiats a seguir investigant, estudiant i treballant per la nostra ciutat.

Vídeo de l’acte a elgarrotxi.cat