Assemblea del PEHOC, presentació dels Annals 2013 i de treballs guanyadors dels Premis Salvador Reixach

El divendres passat dia 29 , amb una sala de l’Orfeó plena, va tenir lloc l’Assemblea Anual del PEHOC així com la presentació dels Annals 2013. Abans, però, es van presentar els treballs guanyadors de la darrera convocatòria dels Premis Salvador Reixach. En aquesta ocasió van intervenir Marc Espigulé, que parlà de la reconstrucció de la vida i del procés sumaríssim al seu besavi, Miquel Espigulé, represaliat pel franquisme i mort afusellat el 1940, a través de la recuperació de bona part de la documentació i de les cartes que va aconseguir enviar a la seva família des de la presó. També va explicar el seu treball en Ferran Muñoz que analitza la vida i l’obra de Carme Guasch, poetessa destacada i àvia de l’autor. Es va donar la casualitat que els dos treballs estaven relacionats amb els passats familiars dels dos alumnes, la qual cosa va donar una forta càrrega emotiva a l’acte que va acabar amb un fort i emocionant aplaudiment per als dos protagonistes, brillants estudiants i excel•lents comunicadors.

Tot seguit, es van presentar els ANNALS núm. 24. Jesús Gutiérrez, president del PEHOC, va destacar els treballs que es publiquen en aquesta ocasió i que ajuden a difondre la recerca que es fa a la nostra comarca en diversos camps.

Finalment, va tenir lloc l’Assemblea General del PEHOC en què es van tractar, entre d’altres, l’aprovació de la gestió econòmica, el nomenament d’Antoni Agustí com a nou vicepresident en substitució de Neus Giménez, i es van avançar els continguts dels Annals del 2014 que estaran íntegrament dedicats a publicar les actes de la VII Trobada sobre la Pedra Seca que va tenir lloc enguany a les Preses. També s’informà del funcionament del nou web (pehoc.cat) i de les activitats que s’estan preparant, entre les quals destaca el cicle (centrat en els efectes de la I Guerra Mundial), el curs d’estiu monogràfic sobre el tricentenari del 1714 i també la trobada de Centres d’Estudis de les comarques gironines que el 2014 tindrà lloc a la nostra comarca.