Xerrada sobre la Revolució russa i Catalunya

Aquest divendres, dia  27 d’octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc, a l’Orfeó Olotí, la conferència La Revolució Russa i Catalunya a càrrec de l’historiador Josep Puigsech. L’autor resseguirà l’impacte de la Revolució Russa de l’octubre de 1917 a Catalunya i els diversos posicionaments que va adoptar la societat catalana, des de la burgesia fins a l’obrerisme, i explicarà el sorgiment de la ideologia comunista en el context català.

Josep Puigsech és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona(UAB) i professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la mateixa Universitat. És especialista en el segle XX europeu i en la trajectòria del moviment comunista internacional i el seu impacte a Espanya i Catalunya.

Amb aquesta conferència el PEHOC es vol sumar als actes del centenari de la Revolució Russa, que es veurà complementat amb la projecció de la pel·lícula El cuirassat Potemkin (1925) de S. Eisenstein en col·laboració amb el Cine Club d’Olot el proper 10 de novembre.