Resum de la xerrada “Arquitectura racionalista i Republicanisme”

Dissabte 9 d’abril a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal va tenir lloc la xerrada “Arquitectura racionalista i Republicanisme”. La xerrada va ser a dues veus, amb la participació de la Gemma Domènech, doctora en història de l’art i investigadora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural,  i Joan Falgueras arquitecte, especialista en història, art, ciutat i arquitectura.

Es va explicar com el moviment modern en arquitectura es va forjar de la mà de la política, i concretament de la política de la Segona República. Es va fer esment d’arquitectes reconeguts com Bartomeu Agustí, Emili Blanc Roig, Joan Roca i Pinet, entre d’altres, i es van analitzar i contextualitzar obres racionalistes situades a Olot, com la Casa Serra, popularment coneguda com la casa dels Nassos, ca l’Aubert o ca l’Argence, entre d’altres.

Aquesta conferència està inclosa en un cicle que acompanya l’exposició “Art a Olot durant la segona república (1931-1939)”, a la sala oberta del Museu Comarcal, i que restarà oberta fins el 22 de maig. L’última de les xerrades està programada per al dissabte 28 de maig, sota el títol de “Iconoclàstia i republicanisme” amb l’antropòleg Manel Delgado.