Lliurament dels XVI premis Salvador Reixach

Dissabte 1 d’octubre, el Santuari dels Arcs de Santa Pau va quedar petit per la nombrosa afluència d’estudiants, professors, autoritats locals i comarcals, familiars, mitjans de comunicació, empreses col·laboradores, amics/gues i públic en general, que es van aplegar per presenciar l’acte de lliurament dels premis a treballs de recerca de batxillerat i, també  –per primera vegada-, a projectes finals dels cicles formatius.

Els secretaris dels jurats van llegir l’acta que va donar el següent veredicte:

Àmbit d’Estudis Comarcals

En aquest àmbit va resultar guanyador el treball de l’Alba Esparza titulat, – I tu…per què te’n vas? Joves garrotxins a l’estranger. Es tracta d’una  aproximació a les diverses causes que porten els joves de la Garrotxa a buscar noves oportunitats a l’estranger.

Els altres treballs que es van presentar en aquest àmbit van  ser: Projecte la Fageda, Fusions de municipis, anàlisi d’un cas: la Vall d’en Bas, Evolució Paisatgística de la Vall de Begudà (1957-2015) i Projecte d’un campus de futbol

Àmbit Estudis Humanitats, Arts i Disseny

El treball de recerca de batxillerat guanyador va ser per a l’excel·lent treball sobre relats clàssics grecs i la seva relació amb el panorama actual que porta per nom: L’hospitalitat i el combat singular a l’èpica clàssica, i la seva autora és la Laia Tremoleda Roure.

Pel que fa als cicles formatius, es van atorgar dos guardons. El projecte sobre el recurs de la fotogrametria com a forma de record personal permanent titulat,  Aethernum Space de l’Edén Pasies, que va obtenir el primer premi, mentre que el projecte disseny de roba casual personalitzada, MANIAK, de l’ Esther Argelich, va aconseguir un accèssit.

La resta de treballs de recerca presentats a l’actual convocatòria van ser: Escolteu els colors. “La relació entre la música i el color, Bits, moda artesana, KORO, estudi del cant coral com a eina d’inclusió social, Un cor que m’omple el cor. Les corals, moda o tradició?, Matemàtiques a la natura, Jutja’m amb la mirada, Feng Sui, més enllà de l’interiorisme, Els ritmes llatins i la seva influència a la música catalana, Descobrint el cinema: la comèdia i el guió.

I pel que fa a la resta dels projectes finals de cicles formatius van ser, SEA AL, Un Sonho, Workshop d’arquitectura i paisatge RCR.

Àmbit Estudis Socials

Finalment en aquest àmbit la guanyadora ha estat la Marta Carbonés pel treball de recerca, “El Glàmping: de la idea al projecte”, un projecte de creació d’un càmping amb tots els serveis de luxe de qualsevol altre equipament turístic d’alt standing. A l’apartat de cicles, el primer premi se l’endugué l’Helena Sargatal, en Gurpinder Singh i la Joana Bofill pel projecte final, GACI SL GARROTXA CIMENTS, un projecte que desenvolupa amb rigor la investigació de tres mercats exteriors per a l’exportació de morter blanquejador des de La Garrotxa. També el projecte  ple d’originalitat i digne d’uns bons emprenedors que saben desenvolupar una proposta amb molta espontaneïtat titulat, RESIDÈNCIA D’ANIMALS “ELS PELUTS”, les autores del qual són la Yesènia Pérez i la Cristina Benchea, que van aconseguir un accèssit.

La resta de treballs de recerca presentats van ser:

Mi abuelo me contó, Els fets de Solivella, Aquell oblit memorat ( 1936-1939), Club Bàsquet Malgrat, una qüestió de valors, Petites escoles per aprendre en gran, Els passadors de l’exili invisible del 1936 i 1939, Qui pren les nostres decisions: ètica, publicitat i neuromarquèting, De la pantalla a les nostres mans, Les Piràmides de Gizeh, Quan l’últim model és el penúltim- Obsolescència programada, Pit i collons, la vida de la meva àvia, La Jenabo i jo i La màgia de l’amor a la tercera edat. I pel que fa a cicles, LINKIDS, Empresa d’oci i temps lliure i Exportació de set de llençol protector i funda de coixí a Mèxic

Finalment, tots els membres d’aquests jurats van expressar la seva satisfacció per la bona qualitat dels treballs presentats, felicitant tots els alumnes participants així com també els seus tutors/es i els nou centres docents que hi van prendre part.

L’acte es va complementar amb una extraordinària actuació musical d’un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot, Xavier Montsalvatge” i va cloure amb el tradicional “pica pica” ofert per l’entusiasta gent de Santa Pau Activa.

 

DSC_6467