Nou cicle de xerrades: Catalunya i els Reptes del segle XXI

Cinc entitats socials i culturals presenten el nou cicle de xerrades Catalunya i els Reptes del segle XXI

El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca ha preparat, juntament amb la participació de la Cambra de Comerç de Girona, Estelada 2014, EURAM-Garrotxa i d’Òmnium Cultural-Garrotxa, el nou cicle de xerrades Catalunya i els Reptes del segle XXI que, enguany, girarà entorn de les relacions Catalunya-Espanya. Una temàtica ja programada des d’inicis d’any que, sense saber-ho, haurà arribat en un moment molt especial.

S’ha volgut, expressament, ampliar el ventall d’entitats que han participat en l’organització del cicle fent que així s’aconsegueixin dos objectius que el PEHOC té molt presents:

1-Amb la suma d’esforços s’aconsegueixen sempre uns millors resultats.

2-A través de la col•laboració entre entitats s’avança molt en el teixit associatiu i social de la nostra ciutat. És una molt bona manera de treballar plegats per uns mateixos objectius.

En l’organització d’aquest nou cicle hi ha participat: Cambra de Comerç de Girona, EURAM Garrotxa, Estelada 2014 i Òmnium Garrotxa.

A més, el cicle compta amb la col•laboració de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, el Patronat Eiximenis (de la Diputació de Girona), la Fundació d’Estudis Superiors (FES) i Ben Bé d’Olot.

Precisament la suma d’esforços entre les entitats participants en l’organització d’aquest cicle 2012-13 són els que han permès, un any més, poder oferir un cicle de primer nivell pel que fa als ponents i als temes tractats. Tot això a la nostra ciutat, a l’abast de tothom i contribuint, així, al debat social, a la formació de les persones i, en definitiva, a fer ciutat a través de la cultura i el debat.

 Una altra de les novetats d’enguany serà fer coincidir la primera activitat amb la presentació del nou volum dels Annals del PEHOC (el núm. 23), que enguany seran dedicats a Jordi Pujiula, president els darrers 18 anys i desaparegut el 2011.

A més, també serà la primera vegada que els tres alumnes guanyadors dels Premis Salvador Reixach, que es van atorgar recentment a Santa Pau, presentin un petit resum dels resultats dels seus treballs premiats.

Podeu descarregar el pdf amb la programació clicant aquí.