Xerrada “La Catalunya del 1901 al 1931. De la Lliga Regionalista a Esquerra Republicana”

El cicle de xerrades “Catalunya 1901-1931, un país en transformació” organitzat pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca per al curs 2014-15 s’iniciarà aquest divendres amb la xerrada “La Catalunya del 1901 al 1931. De la Lliga Regionalista a Esquerra Republicana” a càrrec del Dr. Ucelay-Da Cal.

enric ucelay da calEnric Ucelay-Da Cal (Nova York, Estats Units, 1948) és un historiador nascut als Estats Units fill d’exiliats espanyols que es va nacionalitzar espanyol. Especialitzat en Història Contemporània és catedràtic d’història contemporània de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i coordinador del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranismes, vinculat a la Universitat Pompeu Fabra.

Enric Ucelay-Da Cal s’ha centrat en la seva carrera professional en la història contemporània a Espanya i Catalunya, el nacionalisme espanyol i el nacionalisme català, i temes específics com el paper del separatisme català (Estat Català) durant la Segona República Espanyola i la Guerra Civil Espanyola; l’anàlisi del populisme a Espanya i les seves connexions amb Amèrica Llatina; les dinàmiques regionals vinculades a una història “nacional” general o l’antropologia de la religió com a mètode per interpretar la Guerra Civil espanyola. Ha publicat més de dos-cents articles acadèmics a revistes especialitzades i és autor de llibres en espanyol, català, anglès i italià.