Xerrada a Sant Feliu de Pallerols – 10 de setembre

El proper dimecres dia 10 de setembre, a dos quarts de nou del vespre, a la sala de l’Esbart de Sant Feliu de Pallerols es farà la xerrada:

“La Guerra de Successió i l’11 de setembre de 1714” a càrrec del Dr. en Història Xavier Solà Colomer.

Organitza: PEHOC

Xavier Solà Colomer

Nascut a Sant Feliu de Pallerols és professor de geografia i història a l’ensenyament secundari. És membre de les juntes del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i de l’Esbart de la Vall d’Hostoles. És màster en Museologia i Patrimoni per la Universitat de Girona. El 2005 va presentar la tesi doctoral titulada La Reforma Catòlica a la muntanya catalana a través de les visites pastorals: els bisbats de Girona i Vic (1587-1800), i ha publicat alguns articles relacionats amb la religiositat i les visites pastorals a l’època moderna a Catalunya. També ha fet treballs d’història local (Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles) i comarcal (la Garrotxa). Amb col·laboració amb Lídia Donat ha investigat sobre el patrimoni moliner a la província de Girona.

Línies de recerca:

Sociabilitat i religiositat a l’època moderna a Catalunya; Art barroc, i la formació del gust artístic en els segles XIX i XX; Protoindústria i indústries tradicionals i populars.