Xerrada dels alumnes guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2014

logo_petitCom a primera xerrada del cicle “Els Grans Interrogants de la Ciència” el passat divendres 19 de setembre, els alumnes guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2014 per a treballs de recerca de batxillerat en els àmbits científic i tecnològic, van presentar els seus treballs al Casal Marià d’Olot.

Aleix Costa Lario va parlar del seu treball “Atletes de la llet: estudi sobre les variables influents en la producció de llet” que explica com la producció lletera de les vaques està condicionada per uns factors genètics i uns ambientals (alimentació, maneig i clima).

Jaume Mora Juvanteny va parlar del seu treball “Estudi dels cultius protegits i projecte d’un hivernacle automatitzat” que té per objectiu comprovar si es poden aplicar els conceptes adquirits en un estudi dels hivernacles en l’elaboració d’una maqueta d’un hivernacle automatitzat.

Per motius d’estudi, Ainoa Guinart Planellas no va poder presentar el seu treball “Mutació del factor V Leiden a la població de la Garrotxa” que tracta de la poc coneguda mutació genètica anomenada factor V Leiden pot provocar hipercoagulació de la sang i derivar en trombosi.