Actes del Desembre

95A6538760-219x300

Dijous 18 a les 18 h

Visita guiada exclusiva per als socis del PEHOC i d’ALBA a l’exposició “Josep Berga i Boix (1837-1914). Els inicis del paisatgisme a Catalunya”.

A la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa es fa una exposició antològica sobre Josep Berga i Boix amb motiu de la celebració de l’Any Berga i Boix en el centenari de la seva mort. La visita estarà conduïda per tècnics del Museu de la Garrotxa.

Aquesta exposició es va inaugurar el dia 06/09/2014 i estarà oberta fins el dia 18/01/2015.

Volums a preu especial

També amb motiu de l’Any Berga i Boix s’ha adquirit el compromís d’editar l’obra, amb caràcter antològic, en quatre volums que recolliran la seva obra literària completa. Els socis del PEHOC podran adquirir aquests llibres a un preu especial per volum de 10€ quan el PVP és de 15€. De moment hi ha publicats els volums “El perfil pedagògic de Josep Berga i Boix. Les memòries de l’Escola de Belles Arts d’Olot“, de Joan Sala Plana i M. Assumpció Arnau, i “La mort dels polítics. Articles, costums, tradicions i records“ de Margarida Casacuberta.

Es poden adquirir a Can Trinxeria a partir del dia 15 de desembre. Més endavant, quan estiguin editats, us informarem dels altres dos volums i de quan es podran adquirir.

Dia 19 a les 19h30’

Presentació del llibre “De l’Àfrica a l’Antropologia. Assaigs en homenatge a Lluís Mallart” a Can Trincheria.

Aquest llibre esdevé un homenatge a l’eminent doctor en antropologia per la Universitat París-Nanterre, Lluís Mallart i Guimerà, que desenvolupà gran part de la seva carrera científica entre l’Àfrica (on visqué diversos anys entre els evuzoks del Camerun) i París. És autor de nombrosos llibres, articles i estudis d’antropologia.

Hi intervindran: Joaquim Nadal (Director de l’ICRPC), Jesús Gutiérrez (President del PEHOC) i Joan Prat (Catedràtic d’Antropologia Social de la URV).

Acte organitzat per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i l’Ajuntament d’Olot.