Resum de la taula rodona sobre religions

Diàleg entre religions a Olot

Divendres passat, organitzat pel PEHOC,  es va iniciar el cicle 7 Perspectives més sobre La Garrotxa amb un debat moderat per Xavier Casademont,  politòleg i professor de la UdG, en el qual, representants de les comunitats musulmana, catòlica, evangelista i shij de la nostra comarca van parlar sobre com viuen la seva fe  en una societat secularitzada.

Els representats de les quatre confessions, nascuts tots fora del nostre país, van destacar que va ser precisament aquest fet, arribar a una societat en la qual la religió, tant a nivell públic com particular, tenia molt menys protagonisme que en els seus països d’origen, el que més els va sorprendre.  Van ressaltar la importància de la comunitat religiosa quan es viu allunyat de la família, els amics i l’entorn habitual, doncs, més enllà de l’aspecte espiritual, hi troben un recolzament personal i amb el temps un tret d’identitat cultural.

Especialment per a les religions no cristianes, moltes vegades fruit de la influència de la utilització política de la religió,  s’han d’enfrontar amb prejudicis que augmenten el recel i dificulten la integració dels nouvinguts a la nostra comunitat.

Compartir l’espai a l’escola, els llocs de treball i la ciutat, fa que molts d’aquets tòpics, fruit del desconeixement, vagin desapareixent, per la qual cosa, en les generacions nascudes o crescudes a Catalunya augmentarà el grau d´integració i cohesió. Tots ells van destacar com un fet molt enriquidor la pluralitat religiosa que tenim a la nostra comarca.

La propera conferència del cicle es farà el dia 12 de gener amb una taula rodona sobre l’educació a Olot i la Garrotxa.