Xerrada “El Modernisme i el Noucentisme a Catalunya”

El proper divendres, a  les 7 de la tarda,  a l’Orfeó Olotí, l’historiador Pere Perramon, professor a la Universitat de Girona i a l’Escola Municipal d’Art de la mateixa ciutat, parlarà  sobre Modernisme, Noucentisme i avantguardes en els inicis del segle XX  en la conferència corresponent al mes de novembre del cicle Catalunya un país en transformació 1901-1931 que organitza el PEHOC. Presentarà i moderarà l’acte, Catalina Sellas i Güell, presidenta de Dones Alba, entitat coorganitzadora.

Per altra part, el divendres passat, dia 7 de novembre, a les 7 de la tarda, es van presentar els tres treballs guanyadors dels XIV Premis Salvador Reixach 2014. La Sala d’Actes de l’Arxiu, seu del PEHOC, va acollir una quarantena assistents que van gaudir de les diferents exposicions.

En primer lloc, el guanyador de l’àmbit d’Estudis Comarcals, Albert Horts, que no va poder ser-hi present, i que delegà en el seu pare perquè llegís el text que li havia preparat per a poder presentar el seu treball “Labora-Fontbernat. Estudi d’una arma creada per les indústries de guerra de Catalunya durant la guerra civil (1936-1939)”. Es tracta d’un treball brillant que aconseguí localitzar les seus de la F-15, fàbrica de guerra responsable de la producció d’aquest subfusell a Olot.

En l’àmbit d’Estudis Humanístics, Alejandro Magallanes va presentar el treball “Representació del periple d’Odisseu en un mapa del s. XX”. És un treball centrat en reconstruir el viatge i les localitzacions del viatge d’Ulisses, d’Homer, en el seu retorn cap a Ítaca.

Finalment, en l’àmbit d’Estudis Socials-Artístics, Anna Puixeu va presentar el seu treball Una hipoteca per la vida” sobre la crisi social i econòmica, els costos i les conseqüències psicològiques d’aquesta crisi financera que afecta el sistema actual.

Les tres dissertacions van ser seguides amb gran interès i entusiasme i van rebre la més càlida felicitació dels assistents.

Després de la presentació dels treballs, a ¼ de 9 del vespre, va tenir lloc, com cada any, l’Assemblea General Ordinària del PEHOC en què es repassaren les activitats, el balanç econòmic de l’entitat i els nous projectes per al curs 2014-15.