Visita institucional a la Maternitat d’Elna

Una delegació formada per l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, el tinent d’alcalde, Josep Berga i el regidor Albert Rubirola, juntament amb representants d’ACUGA i del PEHOC, van realitzar una visita institucional a la ciutat d’Elna (Catalunya Nord) i especialment a la Maternitat per donar compliment al mandat aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Olot de mitjans de juny del 2011 quan es va donar suport unànime a les gestions per convertir aquell edifici en un espai de memòria històrica.

La recepció començà a l’Ajuntament d’Elna on l’alcalde, Nicolàs Garcia, i diversos regidors van rebre la delegació olotina. En els parlaments dels dos alcaldes es va constatar la bona entesa existent i la voluntat de col•laboració entre les dues ciutats. L’alcalde d’Olot va subratllar la importància d’aquests actes en què el protagonisme d’un reconeixement com aquest recau en entitats de la societat civil local, com ara les Aules de Cultura o el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.

Tot seguit es va visitar la catedral d’Elna, seu del bisbat del mateix nom fins al segle XIX. La jornada es va cloure amb la visita guiada a la Maternitat on es va poder veure el resultat de la primera fase de recuperació de l’edifici.

Finalment, l’Ajuntament d’Olot i les entitas olotines van convidar els representants d’Elna a retornar la visita a la nostra ciutat en els propers mesos.