Curs d’estiu “Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica (1702-1714)”

Informació sobre el Curs d’estiu  “Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica (1702-1714)”

Benvolguts,

Ara fa un any, la junta del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca va començar a perfilar la realització d’un curs d’estiu que cobrís dos objectius: per una banda, apropar a la societat olotina i garrotxina la possibilitat de conèixer millor el desenvolupament, a nivell internacional, català i local, de la Guerra de Successió (1702-1714), i, per una altra banda, situar Olot com un altre referent en els actes de celebració del Tricentenari del 1714.LOGO-FES-2

Programa del Curs al web de la FES

Finalment us podem anunciar que, gràcies també a la col.laboració de la FES i de l’Arxiu Comarcal, el curs esmentat es podrà realitzar els propers dies 9, 10 i 11 de juliol, sota el títol “Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica (1702-1714)”.

logo-PATRONAT-petitEl curs constarà de sis conferències, en horari matinal, a raó de dues conferències per dia, a càrrec d’historiadors especialistes en la matèria; Xavier Torres (UdG), que obrirà el curs, Àngel Casals (UB), Agustí Alcoberro (director del Museu d’Història de Catalunya), Valentí Gual (UB), i els historiadors locals, Josep Catà i Miquel Puig, que clouran el curs. Com a activitats complementàries , per als vespres dels dies 9 i 10 de juliol, s’han programat una taula rodona sobre la novel.la històrica relacionada amb la Guerra de Successió, en la que intervindran, presentats per Jesús Gutiérrez, els autors Albert Sánchez-Piñol (“Victus”), David de Montserrat i Jaume Clotet (“Lliures o morts”); i, també, una visita guiada a la sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal per conèixer l’exposició “L’intent d’anorrear un poble”, propietat del Memorial 1714, que s’estarà tot l’estiu a Olot. La visita la conduirà el president del Memorial 1714, Jordi Miravet. Les dues activitats complementàries seran obertes al públic en general.

Perquè l’esforç hagi valgut la pena ara ens convé assegurar una bona assistència de públic. El preu de matrícula del curs sencer és de 65 € per a socis i sòcies del PEHOC, i de 90 € per als no associats. Pensem que aquesta és també una bona oportunitat perquè la gent interessada a donar-se d’alta al PEHOC aprofiti l’avinentesa; la quota d’un any li cobreix el descompte sencer en el preu de la matrícula del curs.

Per formalitzar la inscripció al curs heu de telefonar a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) (telèfon: 972262128) i demanar per la Marta Fontaniol.La matrícula es tancarà quinze dies abans d’iniciar-se el curs. Per criteris d’eficàcia organitzativa, us animem a fer-ho al més aviat possible.

Us hi esperem!

Jesús Gutiérrez, president del PEHOC               Programa del Curs al web de la FES