Ressenya presentació IPEC 2013

Dissabte 9 de març va tenir lloc a la seu del PEHOC la presentació de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya IPEC 2013. Va ser inaugurada per Josep Berga, Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Narcís Figueras president de l’Institut Eiximenis i Jesús Gutiérrez president del PEHOC.

Seguidament Rafel Folch i Roger Costa van explicar què és l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya i van parlar de les Zones d’Interès Etnològic, les declaracions de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial i del Centre de Documentació de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

A continuació es van presentar les recerques següents:

– “Els últims hereus. Història oral dels propietaris rurals gironins, 1930-2000″ i “Forçats a foc i llum. Una història oral dels últims masovers de la regió de Girona, 1930-2000”, a càrrec d’Enric Saguer (Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines).

– “L’inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny”, “El Mas al Montseny” i “Mirades al Montseny”, a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu (Museu Etnològic del Montseny, La Gabella), Ferran Estrada i Xavier Roigé (Departament d’Antropologia UB).

Aquest acte era organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col•laboració de: Arxiu Comarcal de la Garrotxa, Patronat d’Estudis històrics d’Olot i Comarca, Museu Etnològic del Montseny-La Gabella, Associació d’història Rural de les Comarques Gironines.

Bloc de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals